Autocars Strobbe

Ontstaan

1944 Jeroom Strobbe is sinds jonge leeftijd gefascineerd door alles wat met mechaniek te maken heeft. Rond de leeftijd van 10 jaar ging hij reeds op zoek naar de mechanische werking van horloges, accordeons, enz ... kortom, alles wat met wieltjes te maken had, werd door Jeroom uit elkaar gehaald en weer in elkaar geknutseld.

1955 Op 20 jarige leeftijd was Jeroom tewerkgesteld in nachtdienst. Overdag, na zijn nachtelijke taak, werkte hij in een garage. Het is daar dat hij de "stiel" leerde. Zo kon hij zijn interesse in alles wat met mechanica te maken had nog verder ontplooien. In die periode leerde hij ook zijn vrouw Anny Van der Steichel kennen. Met hun gezamenlijke drinkgeld kochten zij de eerste sleutels om fietsen te herstellen. De eerste stap naar een eigen fietsenzaak was gezet, en nam al snel uitbreiding met de verkoop van bromfietsen.

1970 Door het overlijden van een kennis die een schoolrit verzorgde, besloot Jeroom zich kandidaat te stellen voor het uitvoeren van deze taak. Hij kocht zijn eerste schoolbus (Kasteeldreef). Algauw bleek dit een succes te zijn en werd er bijna onmiddellijk overgegaan tot de aankoop van nog 3 schoolbussen.

1983  Omwille van plaatsgebrek verhuist de zaak naar de Koning Leopoldstraat (De Vaart) te Lovendegem.

1985 Een enorm risico wordt genomen om 11 schoolbussen aan te kopen uit een faillissement.

1987  Zoon Luc doet zijn intrede in de zaak als werknemer. De naam Strobbe Cars was reeds goed gekend in de regio. Door de toenemende vraag naar toerismevervoer, werd beslist om touringcars aan te kopen om zodoende het bedrijf nog verder uit te breiden.

2000  Luc Strobbe neemt het bedrijf van zijn ouders over en vestigt zich op een nieuwe locatie, Bilksken 16 te Lovendegem. Het huidige wagenpark telt een 40-tal voertuigen.